第1回 座間市国際交流フェスティバルを開催 (2013.2.9,土)

1st Zama International Friendship Festival held (Feb. 9th, Sat. 2013)

国際交流協会では、市の委託事業として、サニープレイス座間にて、第1回座間市国際交流フェスティバルを開催しました。

これは、従来の国際親善ポトラックパーティを発展させたもので、当日は多数の外国籍の方と日本人に、料理持参でご参加頂きました。

10時の開会後、会場では、中国やモンゴルの楽器演奏、チュニジアのダンス、各国際交流団体のパネル展示、民族衣装の試着、皆さん手作りのおいしい料理でのランチ、日本語インタビュー、ゲームなどで盛り上がり、14時の閉会まで、国籍を超えた交流を深めることができました。

ご参加頂いた皆さん、ご協力頂いた皆さん、ありがとうございました。

協会では、会場で頂いたアンケートの結果なども参考に、次回以降の企画を進めてゆく予定です。

Z.I.A. hosted 1st Zama International Friendship Festival at SUNNY PLACE ZAMA with a lot of participants of both foreigners and Japanese bringing various food.

This festival is a succeeding event of previous International Potluck Party.

All the participants enjoyed various music, dance, panel display, wearing foreign costume, (potluck) lunch, interview in Japanese language, game, etc starting 10 a.m. until 4 p.m.

Z.I.A. thanks for the cooperation and efforts made by all participants and related people.

Coming festival to be planned considering the evaluation and comments filled in the questionaire.